Livet på gröna linjen !

Följ mig i min vardag. Varje vecka tillbringar jag 10 timmar på tunnelbanans gröna linje när jag ska ta mig till mitt jobb. Denna resa är , tro det eller ej, en väldigt händelserik resa på både gott och ont !

Ilska och Tikka Masala !

Kategori:

Ilska ett:
Idag var det bara att ta på mina fula gummistövlar och regnkappan från Ullared och trotsa vädret. Fy fasen vad trendig man kan vara så här på morgonkvisten. Jag konstaterar att det är kul att ha hund. (När det är bra väder)

Ilska två:
Jahapp... Så står man här vid hållplatsen i duggregn och bussen som ska ta mig till gröna linjen kommer naturligtvis inte :)
Känner mig ruggigt irriterad.
Hur djäkla svårt kan det vara att meddela att den är inställd. grrrr !!! Varför ha en informationssida och inte skriva på den ! Skäms SL .
Bet ihop , log och sa godmorgon till den förvånade busschauffören som troligtvis bara mötts att sura människor som precis som jag väntat i regnet.
På bussen sitter sonen som gått hemifrån långt efter mig.

Ilska tre:
Högröd och andfådd efter att ha sprungit upp för trappen kommer jag äntligen fram till tunnelbanan .Då stängs självklart dörrarna precis framför nosen på mig. Kan tillägga att sonen hann med. Innebär det att morsan har dålig kondis ? Ja ja.. får snällt vänta på nästa. Nu har jag snart varit igång en halvtimme och har ännu inte lämnat Västerort :(

Ilska fyra:
Sällskapar med två indier som jag misstänker har lagat mat hela natten istället för att sova för det luktar tikka masala i hela vagnen. Skulle hellre sällskapa med en bagare som luktar kardemummabulle.

Ilska fem:
Satte mitt hopfällda paraply i knät och det var ju smart gjort. Nu kan man ju tro att jag har kissat på mig också.

/Ha en fantastisk fredag och
puss på er ! 
 
 
 

 

Att lämna avtryck !

Kategori:

För många är tunnelbanan ett fantastiskt sätt att ta sig fram. Vissa verkar gilla det så mycket så att de gärna lämnar ett avtryck efter sig.

Att fisa eller inte !

Kategori:

Att åka tunnelbana innebär att du dagligen tampas med olika dofter.
Man kan känna doften av en god parfym , av matos , svett , kiss , rök. Ja listan kan göras väldigt lång.

Men hur ok är det att fisa egentligen ?
Ska man sitta och hålla sig och explodera när man kliver av eller ska man släppa lös den lite försiktigt ?
Det är inte ovanligt att det luktar prutt och konstigt nog känner man sig alltid skyldig när alla börjar titta runt. fastän man inte har gjort något.

Hur mycket fiser vi:
Jag läste att vi i snitt fiser en halvliter gas om dagen och om man lever till man är nittio så innebär det nästan 17000 liter fisgas.
Herregud .. Det måste innebära att hela min tunnelbanevagn är totalt nedgasad !

Kolla in den här:
På SVT är det ok iallafall :)

http://youtu.be/RE45r-aT_iE

/ Fis ,var glad och ha en riktigt bra dag
Puss på er !

Gröna linjen V/S pendeltåg !

Kategori: Allmänt

Gråa hår :
Ok ... Jag erkänner!
Var otrogen ikväll igen och åkte pendeln hem Igen. 
när jag åker hem sent känns det tryggare att inte åka gröna linjen.  
Nu undrar jag... Hur kommer det sig att det är lugnare på pendeltåget ? 
Folk satt som tysta möss och inte en enda människa pratade i mobiltelefonen. Blev nästan nervös. Fattar ingenting annat än att jag nu vet ,att det är gröna linjen som gett mig gråa hårstrån , för där pratar 90 % av alla i vagnen i telefonen, både högt och samtidigt.  
 
Skadestånd och en bra advokat:
Ni som följt mig redan på Facebook vet ju hur mycket jag har råkat ut för. 
Tror ni att man kan få skadestånd ? Jag menar , jag har ju troligtvis fått nedsatt hörsel , förstört luktsinne och gråa hår. Det borde ju ge mig åtminstone några årslöner.  Ja ... Eller åtminstone en hårfärgning hos prinsessan Madeleines frisör i New York.  Kan ju inte gå och se ut som Gustav Vasa längre. 
 
/
puss på er och godnatt 
 
 
 
 

Stockholmsstressen tar över !

Kategori:

Tunnelbanestressen:
Vad är det med oss stockholmare ? Vi stressar ihjäl oss. Även om tunnelbanan går med 2-3 minuters trafik som den gör ibland, så ska man lik förbannat springa så att man knappt kan andas förrän man är framme i stan. Livet går liksom under om man får vänta några minuter. Och jag erkänner .. Jag är precis likadan. Men jag har inte gått så långt att jag håller upp dörrarna så att tunnelbanan inte kan åka. Där har vi ofta vuxna män med morgonpanik.

Rulltrappor:
I stockholm är man också onormal om man står stilla i en rulltrappa eller på ett rullband. Nä helst ska man springa.

Hur gör norrlänningarna;
Funderar på hur jag skulle fungera om jag bodde i Norrland. Där man kanske har en buss i timmen eller två bussar om dagen. Det skulle vara nyttigt för oss stockholmare att andas lite norrlandsluft och få varva ner lite.

Bussträngsel:
Sen har vi trängselsyndromet.
Hur tänker man när man går förbi en hel kö och kliver på bussen först. I Vällingby är det djungelns lag som råder. Ordentlig som jag är så ställer jag mig alltid i kön för att vänta på bussen och det har hänt att jag inte kommit med pga ganska många ouppfostrade och hänsynslösa idioter som knallar på utan att bry sig om att köa. Snart kommer jag att explodera och då bör ni passa er. Fråga min sambo så förstår ni ;)

Ha en toppendag och le och var trevliga mot varandra :)




Kyla och klimakteriet !

Kategori:

Sitter här och har precis passerat Råcksta. Har haft en liten stund på mig att kolla in vad folk har för kläder på sig och då pratar vi ytterkläder. Kan tillägga att det är 6 grader ute.
Det måste vara så att vi uppfattar kyla på olika sätt för här sitter en man i t-shirt, en ung tjej i dunjacka och så jag i något mittemellan. Sen har vi en dam som sitter och viftar med tidningen metro som en solfjäder. Kan det vara en klimakterietant kanske ?

Själv är jag väldigt känslig för kyla. Jag har rumpvärmen på i bilen året runt och JA , jag har haft mina Uggs på mig mitt i sommaren.
Jag blir lite orolig över hur det ska bli när man själv kommer in i klimakteriet. Då kanske jag sitter här på gröna linjen i december iklädd en bikini :)

För övrigt är det som vanligt. Folk trängs , hostar , luktar rök och pratar högt i mobilen.

Ikväll ska jag vara otrogen.
Jag ska nämligen åka pendeltåg hem :)

/puss på er och ha en bra dag !

Vissa är faktiskt väldigt normala !

Kategori:

Av mina beskrivningar så skulle man kunna tro att gröna linjen resenärer över lag är galningar. Men så är inte fallet även om de är ganska många. Utan det händer ganska ofta att jag får sällskap av en grupp trevliga människor som jag faktiskt känner.

Annicka Vi har alltid något kul att prata om och svisch så är man framme i stan. Hon brukar dessutom ge mig tur för när hon med, är det aldrig några förseningar och inga galningar. Kan det vara för att hon arbetar på polisen ;)
Ibland är även hennes trevliga man med.

Heddy: min roliga granne som slutat ta bilen till stan och nu slipper alla köer. Dessutom får hon ju äran att hänga med mig ibland ;)

Stefan: också en granne.
Ett tag spelade vi wordfeud mot varandra men djäklar vad bra han är så nu har jag lagt av.

Pernilla: granne men också Stefans fru.
Gillar att vi har samma åsikt om vår egna busslinje som det ofta är problem med. Är galet avundsjuk på hennes rosa kitchenaid. Tröttnar du på den Pernilla så köper jag den gärna :)

Familjen: Mina tonåringar som för övrigt tycker att det är urtrist att hänga med morsan på morgonen. Läser ni detta så är det ok att åka i en annan vagn <3 puss från mamma !

Anna-Lena: min fina vän som jag träffar alldeles för lite. Men i morgon ses vi kompis :)

Sen finns det självklart fler fina människor men nu börjar inlägget bli galet långt.

ÖVRIGT
Idag var det en ytterst normal resa. Sorry ni allihopa som väntar på smaskiga detaljer. Men jag har ju en hemresa kvar också.

Ha en bra dag allihopa !

Svett och kalsonger !

Kategori:

Mot Hässelby. Sitter nu bredvid tre australiensare och det stinker svett. Det är olidligt. Jag andas genom munnen för att överleva och inte må illa. Så hemskt är det! Men herregud.. Nu har dessutom den ena killen tagit fram kalsonger ur en kasse för att visa sin kompis och de ser inte nya ut.. Orkar inte med kisslukt också. Om 20 sekunder byter jag definitivt plats !! Har våndats i 20 minuter nu.
Kanske borde ge honom min deo jag har i väskan , min pensionärsrollon Fenjal. Minns att mormor hade den och hon föddes 1904 :)

Småfolk och Televinken !

Kategori:

Åker hemifrån en halvtimme senare än vanligt och får knappt plats på bussen för där sitter och står som det ser ut halva Hässelbys grundskola. Det kryllar av småfolk. Som tur är ska de vidare med bussen när jag ska gå av.
Väl på tunnelbanan så är det nästan tomt på folk. Tänker att jag borde ha sovmorgon oftare.
Mitt emot mig har jag nu en tjej med en stor brun papperkasse som hon har skrivit televinken på. Nu väntar jag bara på att han ska återuppstå och hoppa fram ur kassen så jag får uppleva gamla barndomsminnen igen !

Tack alla ni som tittar in här och följer min vardag.Hade aldrig trott att ni skulle bli så många. Har ni en blogg får ni gärna länka hit så att jag får möjligheten att synas på Google.

Stor kram från en nu mer än fullsatt vagn vid Fridhemsplan !

Vem är gröna mannen på gröna linjen ?

Kategori:

Det har hänt att jag suttit själv i en tunnelbanevagn någon enstaka gång. Rätt så kusligt faktiskt även om det är att föredra framför att stå inklämd som en sardin och lukta i någons armhåla. Sen finns det dagar då man får sällskap av udda människor. Vid två tillfällen har jag träffat på denna gröna man.
Har ni sett honom ? Vem är han ? Kommentera gärna så att jag kan stryka att jag har blivit galen och fått synvillor !

Undrar lite....!

Kategori:

Om man åker tunnelbana med en skottsäker väst och en pitbull som sällskap, är man rädd för något då ?

Vad stirrar du på !

Kategori:

Sitter i sista vagnen och mitt emot mig har jag en tjej i 25 års åldern som stirrar på mig hela tiden. Hon har liksom fastnat med blicken. Jag börjar fundera om jag ser konstig ut , har en snorkråka i näsan eller hon bara har fastnat med blicken. Det börjar bli ganska jobbigt. Funderar på om jag ska vara en surkärring och fråga vad hon glor på eller om jag helt enkelt ska byta till ståplats. Jag väljer att sitta kvar och stirra tillbaka. Nu djävlar !

Kul att du hittade hit !

Kategori: Allmänt

Jag har alltid pendlat till de arbeten jag har haft.  Antingen med flygbuss eller som nu med tunnelbanans gröna linje.  Att åka kommunalt kan vara rätt händelserikt. Många gånger har jag frågat mig själv hur jag står ut. Jag tänker på alla dessa människor man träffar på i rusningstrafiken.  Ibland undrar jag hur många galna, sjuka , illaluktande , otrevliga , sjuka och trasiga människor som ryms i en och samma vagn. Följ med på min resa så får ni se :) 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.